Ambulanta, mierea in servicii funerare

Din nou, o pata asupra firmelor de servicii funerare este aruncata de recentul scandal de la Cluj. Un medic de la serviciul de ambulanta este acuzat ca „lucra” pentru o firma de pompe funebre. Astfel, comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj difuzeaza o informatie care releva un flagrant. Procurorii argumenteaza ca deplasandu-se la constatarea unui deces, medicul ar fi intervenit pentru o anumita firma de servicii funerare.

Datele Parchetului spun ca se acorda mita medicilor si asistentelor pentru a recomanda anumite firme de servicii funerare. Totusi, managerul Serviciului de Ambulanta Cluj spune ca nu este problema institutionala, ci doar a persoanelor in cauza. Asupra medicului respectiv, administratorului si un angajat de la servicii funerare s-a dispus masura controlului judiciar pentru 60 de zile. Suma acordata drept mita firmei de pompe funebre ar fi fost de 600 de lei.

servicii funerare non stop bucuresti

Pompe funebre, arest si mita

Abaterea de la morala convietuirii sociale, de la corectitudinea prestarii de servicii funerare nu se intampla pentru prima oara. Si, mai ales, perpetuarea unor astfel de fapte si gesturi daunatoare societatii nu sunt caracteristice doar sferei pompelor funebre. Se intampla si la accidentele rutiere, unde apar cu viteza luminii anumite firme de tractari auto. Oare de unde stiu aceste firme datele exacte? La accidente apar si reprezentantii unor firme de servicii funerare.

Sa ne amintim de inca un caz, din urma cu trei-patru, dar pentru care a fost dispusa masura arestului preventiv. Astfel, sase persoane au fost arestate pentru 29 de zile. Printre cei pusi la secret au fost operatori de la serviciul telefonic al Serviciului de Ambulanta Bucuresti. In acelasi timp, au fost arestati si cativa de la „servicii funerare”. Altor persoane le-a fost dispusa interdictia de a parasi Bucurestiul.

Obiectul mitei in acest caz, respectiv de la serviciul de pompe funebre, ar fi fost chiar si un telefon mobil IPhone. Devine jenant sa constatam cat de putin conteaza cinstea si corectitudinea unor servicii. Fie ca sunt publice, cum este cel al ambulantei, fie private ca in cazul firmelor de servicii funerare.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.