Crucea din lemn, prezenta in mai toate pachetele de servicii funerare

Desi in ziua de azi toate mormintele sunt amenajate si ingrijite de cei care administreaza cimitirele, crucea din lemn, simbol al trececerii in nefiinta, ramane prezenta si joaca un rol important in organizarea funeraliilor. Acesta este si motivul pentru care ea este prezenta in pachetele de servicii funerare Bucuresti.

✞Importanta crucii din lemn

Viata de crestin este strans legata de prezenta crucii. Din momentul botezului si pana la moarte, crucea este simbolul legaturii noastre cu Dumnezeu, este prezenta in fiecare moment de insemnatate religioasa, este puntea dintre noi si divinitate.

Crucea din lemn a ramas de-a lungul timpului si un simbol al vietii de dupa moarte. Cei care se ocupa de servicii funerare Bucuresti sunt atenti sa treaca pe cruce simbolul INRI, numele celui decedat si data la care acesta s-a nascut, respectiv data la care a trecut in nefiinta.

Crucea din lemn este asezata la capataiul celui decedat si il insoteste in toate procesiunile care au loc cu ocazia inhumarii.

Cultul mortii a existat dintotdeauna, chiar si inalinte de crestinism. Ritualurile funerare ii ajuta pe cei vii sa depaseasca momentul pierderii celor dragi. Daca vreti, este ca o sedinta de tarapie in mai multe etape. Fiecare etapa ii ajuta ce cei inloliati sa se desparta de cel mort.

✞ Cand poate fi inlocuita crucea din lemn?

Practicile crestine spun ca timp de 40 de zile crucea din lemn nu poate fi inlocuita cu o cruce din metal, piatra, marmura etc. In unele zone ea ramane pe mormant „obligatoriu” chiar si un an, apoi fiind inlocuita cu o cruce dintr-un material mai rezistent.

In functie de rezistenta lemnului, de dorintele familiei, de relulile impuse de catre administratia cimitirelor, crucea din lemn poate fi inlocuita oricand sau poate ramane prezenta la mormant pana la degradare.

Crucea funerara, simbol al vietii eterne

servicii funerare Bucuresti, cruce lemn inclusaCei care ofera servicii funerare Bucuresti stiu cat de importanta este crucea funerara, ea marcheaza locul in fare familia indoliata il va regasi mereu pe cel dededat. Crucea este „casuta postala” al persoanei care a plecat din aceasta lume. La aceasta cruce vor pune cei dragi flori, la aceasta cruce se vor organiza parastase, se vor face rugaciuni pentru sufletul celui decedat etc.

Ritualurile din mediul rulal sunt mult mai profunde si mai incarcate de spiritualitate decat cele din mediul urban. Crucea din lemn are o importanta mai mare la sat, aici sunt mostenite si duse mai deoarte cu sfintenie o multime de datini, de traditii.

Crucea funerara este un simol al crestinismului, este legatura dintre viata pe pamant si cea din ceruri.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.