Pachete mancare, parastase, pomeni…

Organizam parastase si pomeni pentru raposatii dragi sufletelor dvs. Furnizam in acest sens pachete cu mancare, respectiv servicii de catering. Sunt servicii funerare care presupun o buna organizare si lucrul cu alimente de cea mai buna calitate.

Organizam intregul eveniment la o locatie propusa de noi sau una aleasa de dvs. Oferim meniuri gatite respecatand toate normele igienico-sanitare.

Livram mancare traditionala romaneasca in Bucuresti si Ilfov.

Coliva

Preparata din grau fiert si amestecat cu zahar sau miere, coliva se ofera ca pomana la parastase sau inmormantari. Este incarcata de simboluri si credinte. Mai poate contine nuci sfaramate fiind poate cea mai cunoscuta ofranda religioasa si care inainte de a fi data trebuie sfintita de preot. Coliva mai poate fi ornata cu bomboane si zahar pudra.

Coliva se face din grau, acesta simbolizand insasi omul, caci graul reprezinta chiar hrana corpului trecator in care salasluieste sufletul nostru. Este dulce pentru a se simboliza dulceata vietii ingerilor si placerile unei vieti posterioare. Dulceata din coliva are si semnificatia virtutilor celui in cinstea caruia se face parastasul sau slujba de pomenire.

Parastase si pomeni

pompe funebre bucuresti

In drumul lui spre Imparatia lui Dumnezeu sufeltul omului trece prin numeroase incercari si prin diferite vami. Rudele raposatului incearca sa-i usurreze calea si de aceea se roaga pentru el, incercand totodata sa obtina pentru raposat o bunavointa mai mare din partea Creatorului Cerului si Pamantului.

Parastasul de trei zile

Se face in cinstea Invierii lui Hristos in cea de-a treia zi. Se spune ca in primele trei zile dupa ce a iesit din trup, sufletul omului mai colinda locurile prin care a trait fiind insotit de un inger care-l va calauzio in drumul lui. A treia zi, sufletul urca la cer pentru a se inchina lui Dumnezeu.

Parastasul de noua zile

Intre a treia si a noua zi sufletului i se arata si frumsetea raiului dar si chinurile iadului. Inca nu se stie ce-i va fi harazit, doar rugaciunile celor ramasi in lumea pamanteana sunt cele care-i dau speranta in viata vesnica din locul cu verdeata.

Parastasul de patruzeci de zile

Acesta este un parastas cu o semnificatie aparte, se face in cinstea Inaltarii Domnului la 40 de zile de la Inviere. De la Sfantul Macarie aflam ca intre a noua si a 40-a zi sufletul este purtat mai mult prin Iad, iar apoi va fi infatisat pentru ultima oara Dreptului Judecator, care-i va hotari soarta. Acolo unde va hotari El, acolo va sta pana la vremea urmatoarei Judecati

Parastasele la 3, 6 si 9 luni si urmatoarele

Acestea se fac pentru iertarea pacatelor si odihnar aposatului, pentru a mentine vie amintirea lui. Urmatoarele parastase, la un an sau o data la sapte ani (in unele regiuni ale tarii) se fac asemenea sarbatorii zilei de nastere a raposatului, a celui care a fost drag si a carui memorie se doreste a se pastra la un nivel cat mai intens.

Compania Funerara  Bucuresti va ofera toate acestea la un nivel al calitatii care se ridica la pretentiile lumii civilizate. Serviciile funerare oferite sunt de asemenea prestate la preturi corecte si accesibile tuturor.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.